Kayak Flight, Hotel Search iPhone (iPad) aplikacija

kayak

Počinje ljeto, turistička sezona, doba godišnjih odmora i putovanja, kada veliki broj ljudi pokušava za sebe da pronađe idealnu destinaciju za odmor i uživanje.

Međutim, planiranje putovanja ponekad zna da se pretvori u pravu noćnu moru. Da bi našli za sebe optimalnu varijantu odmora, koja će se uklopiti u vaš budžet i koja će vam za uloženi novac ponuditi najbolju zabavu i druge kapacitete, morate da uradite toliko toga.

Da se informišete o cijenama prevoza, hotela, da posjetite veliki broj sajtova kako bi vidjeli što se sve nudi, koliko košta, kada je slobodno…

Aplikacija Kayak vam nudi pravo olakšanje kada je u pitanju informisanje o prevozu, smještaju i cijenama destinacija širom svijeta.

Ako često putujete, onda će ova aplikacija vrlo brzo postati vaš najbolji prijatelj. Autori su se potrudili da u aplikaciju smjeste toliko korisnih informacija i opcija, da će vas prosto oduševiti.

Osnovna funkcija aplikacije je pomoć u pronalaženju avio prevoza do neke destinacije i smještajnih kapaciteta.

Na prvom ekranu imate opcije za pretragu hotela, letova i taksi usluga. Od dodatnih opcija možete odabrati istorijat vaših putovanja, opciju za praćenje statusa vašeg leta (da li kasni, status vašeg prtljaga i slično), informacije o aerodromima, imenik avio kompanija, konvertor valuta pa čak i listu za pakovanje.

Prilikom pretrage hotela, unosti grad, broj osoba, broj soba koje želite da zakupite i u kojem vremenskom periodu. Rezultate možete filtrirati i sortirati onako kako vama odgovara, a možete pogledati i prikaz rasporeda dobijenih hotela na mapi.

Kod pojedinačnog hotela dobijate kontakt informacije i kratak opis, zajedno sa foto galerijom, lokacijom na mapi i booking opcijama.

Slično je i prilikom traženja informacija o avio prevozu do nekog odredišta.

Od podataka se zahtijeva da unesete mjesto polaska, odredište, da li je u pitanju put u jednom pravcu ili povratno putovanje, datum polaska i povratka, broj putnika i klasu u kojoj želite da putujete.

I ovdje možete sortirati i filtrirati po kriterijumima koji su vam značajni. Klikom na neki od rezultata dobijata detaljan opis leta, sa trajanjem, operaterom, kompanijom, dužinom putovanja i eventualnim tačkama presjedanja u drugi avion, zajedno sa booking opcijama.

Booking opcija kod obije pretrage vam nudi mogućnost bookiranja putovanja ili smještaja direktno iz aplikacije, kao i mogucnost pozivanja telefonskog broja booking agencije.

Aplikacija je odlično urađena, vrlo ažurna i sadrži skoro sve što vam treba da uspješno isplanirate put i boravak u nekom od gradova u svijetu, tako da će sigurno biti od velike koristi ljudima koji često putuju, ali i svima onima koji namjeravaju da svoj odmor provedu negdje van svojeg grada ili države.

Kayak Flight Hotel Search

Cijena: besplatna
Datum ažuriranja: 18.04.2011.
Verzija: 18.0.0
Veličina: 16.3 MB
Kategorija: Aplikacije
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 4.0 i kasnije verzije.

iTunes link: http://itunes.apple.com/us/app/kayak-flight-hotel-search/id305204535?mt=8

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.