Aplikacija – Tour Wrist

tour_wrist

Na svijetu ima toliko mjesta koja impresioniraju svojom ljepotom, toliko istorijski značajnih lokacija, neobičnih građevina, luksuznih hotela, restorana i klubova, da bi čovjeku trebalo nekoliko života da sve to vidi.

Čak i kad bi imali vremena da ih sve obiđu, obični ljudi ne bi imali novca da finansiraju sva ta putovanja i obiđu sve ono što bi trebalo vidjeti za života.

Ukoliko želite da vidite kako izgleda biti na vrhu Alpa, kakav je Chicago noću ili kakva je unutrašnjost Nissan Leaf električnog automobila, onda probajte Tour Wrist.

Tour Wrist predstavlja kolekciju fotografija koje skoro da vas teleportuju na lokaciju gdje su napravljene.

Ovaj osjećaj doživljavate zahvaljujući neobičnom načinu na koji su fotografije napravljene. U pitanju je tehnologija fotografisanja kompletnog prostora oko lokacije snimatelja, tako da dobijate sliku koja vas potpuno obuhvata, sa svih strana.

Dovoljno je odabrati neku od ponuđenih fotografija, usmjeriti iPhone ili iPad pravo ispred u visini vaših očiju, i slika će se pojaviti na ekranu. Kada krenete da se rotirate oko sebe, slika na ekranu vašeg uređaja pratiće vaše pomjeranje i otkrivati nove djelove.

Kada napravite pun krug oko sebe i vidite kompletnu sliku, pogled možete pomjerati i po vertikanoj osi, tako da vidite objekte koji su “iznad” ili “ispod” vas. Kompletnu sliku možete pogledati i pokretima prstiju, tako što uključite touch mod.

Aplikacija nudi veliki broj ovih fotografija, sortiranih po kategorijama. Možete zaviriti u istorijske građevine, hotelske sobe, kuće, automobile, baciti pogled sa nekog planinskog vrha ili se naći na nekoj od poznatih ulica svjetskih gradova.

Sve fotografije su odličnog kvaliteta i stvarno će vas očarati svojim ambijentom, tako da će te se na trenutak osjetiti “kao da ste tamo”.

U aplikaciju je uključena i opcija za pretraživanje po ključnim riječima, popularnosti ili geografskoj lokaciji. O svakoj fotografiji možete dobiti i dodatne informacije, a one koje vam se najviše dopadnu, možete podjeliti sa prijateljima putem emaila, Facebooka ili Twittera.

Tour Wrist je sigurno aplikacija koju bi svaki korisnik iUređaja trebao da ima, jer toliko toga ima što treba da se vidi, pa makar i na ovaj način…

Tour Wrist

Cijena: besplatna
Datum ažuriranja: 23.03.2011.
Verzija: 2.1.5
Veličina: 18.6 MB
Kategorija: Aplikacije
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 4.2 i kasnije verzije.

iTunes link: http://itunes.apple.com/us/app/tour-wrist/id335671384?mt=8

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.
 • Zeko

  Super ideja. Meni puca ova App na iPad 1. :(

  • Skrozijus

   Kupi iPad 2 :)

   • http://www.facebook.com/pedja.popadic Pedja Popadic

    Dzaba i da kupi iPad 2, to samo radi na tvom iPadu 2 :D

   • Zeko

    Ni na iPad3 ne radi. (stari iPad1 + novi iPad2 = iPad3)