Hosteli širom planete – Hostelworld.com aplikacija

hostelworld

Prije nekoliko dana pisali smo o iPhone aplikaciji Kayak, pomoću koje možete da obavite osnovne pripreme za vaš odmor u nekoj od destinacija širom svijeta, na vrlo lak način, koristeći vaš iUređaj.

Pored standardne ponude hotelskog smještaja, skoro sve interesantne turističke destinacije nude i jeftinije i manje luksuzne smještajne kapacitete u vidu tzv. hostela.

Hostelworld.com je aplikacija koja vam omogućava svima onima koji su skromnijih finansijskih mogućnosti, ili ne traže nikakav luksuz kada je u pitanju smještaj, da pronađu hostele širom svijeta. Kada startujete aplikaciju, dobijate opcije za pretragu, gdje možete unijeti podatke o datumu dolaska na neku destinaciju, broj noćenja koje planirate i valutu u kojoj želite da cijene budu izražene. Od valuta možete da birate dolar, euro i britansku funtu.

Ispod ovih opcija nalazi se polje za unos naziva destinacije, kao i dugme za izbor zemlje u koju putujete.

Izborom zemlje dobijate spisak gradova, a kada odaberete neki grad, kao rezultat dobijate spisak svih hostela u tom gradu.  Spisak hostela dobijate i ako u polju za pretragu unesete naziv grada u koji želite da putujete.

U spisku hostela, pored naziva, dobijate i cijenu noćenja po osobi, tako da možete odmah da odaberete neki koji vam odgovara. Rezultate možete sortirati po imenu hostela, cijeni i rejtingu, ili filtrirati po tipu objekta (hotel, hostel, “bed & breakfast”).

Izborom hostela koji vam odgovara, dolazite na stranu sa kratkim opisom hostela i ponude, opcijama za bukiranje smještaja i dodavanje hostela u Favourites. Ovdje se nalaze i opcije da pogledate foto galeriju hostela, utiske ranijih posjetilaca, kao i što od posebnih usluga hostel nudi.

Klikom na dugme Map, dobijate poziciju hostela na mapi, tako da se možete unaprijed da vidite da li vam lokacija objekta odgovara.

Pored mogućnosti da stavite neki od hostela u Favourites, aplikacija prati i istoriju vaših rezervacija i zakupa smještaja.

Vrlo jednostavna i korisna aplikacija, bez nekih velikih podešavanja, pomoću koje lako možete doći do informacija o bogatoj ponudi hostela širom svijeta.

Studenti, back-packeri i svi koji vole da putuju i obilaze turističke destinacije širom svijeta, a ne žele da plaćaju skupe i luksuzne hotele, Hostelworld.com je aplikacija koju obavezno moraju da imaju na svom iUređaju.

Hostelworld.com

Cijena: besplatna
Datum ažuriranja: 14.03.2011.
Verzija: 1.1.6
Veličina: 0,7 MB
Kategorija: Aplikacije
Zahtijeva: iPhone, iPad, iPod Touch. iOS 3.0 i kasnije verzije.

iTune link: http://itunes.apple.com/us/app/hostelworld-com/id348890820?mt=8

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.