Aplikacija – Musée du Louvre

louvre

Muzej u Luvru je najveći svjetski muzej, sa preko 35000 izloženih umjetničkih djela, i godišnje ga posjeti preko 8 miliona ljudi. Sam muzej je smješten u istorijskoj palati u kojoj su boravili francuski vladari.

Ukoliko niste u prilici da posjetite ovu fantastičnu turističku destinaciju, ako planirate da idete ili ste već bili pa želite da se prisjetite stvari koje ste tamo vidjeli, onda bi ova aplikacija obavezno trebala biti na vašem iUređaju.

Aplikacija je organizovana u nekoliko cjelina, koje možete odabrati iz glavnog menija. Od ponuđenih opcija tu su Bookmarks, gdje možete pogledati umjetnička djela koja ste dodali u Bookmarks, zatim možete pogledati video fajlove sa prikazima najpoznatijih i najinteresantnijih dijelova muzeja i same palate u koju je smješten kroz opciju kratke ture kroz muzej.

Glavni dio aplikacije predstavlja zbirka umjetničkih djela i poznatih dvorana muzeja gdje su prikazana najpoznatija umjetnička djela u postavci muzeja. Za kraj, tu su turističke informacije za potencijalne posjetioce sa informacijama kako doći do muzeja, kad je muzej otvoren tokom nedelje, kao i informacije o cijenama ulaznica.

Kada odaberete neko umjetničko djelo koje želite da pogledate, dobijate detaljne informacije o samom djelu, organizovane u više cjelina. Osim imena samog djela i umjetnika koji ga je uradio, možete dobiti i informacije o njegovom istorijatu, tehničke karakteristike, sliku u kvalitetnijoj rezoluciji, koju možete zumirati radi detalja i lokaciju djela na mapi muzeja, kako bi znali gdje se ono tačno nalazi.

Umjetničko djelo možete dodati u Bookmarks klikom na sličicu zvijezde koja se nalazi iznad menija .

Na sličan način su organizovani i prikazi znamenitih djelova muzeja i palate Luvr, s razlikom što ova kategorija uključuje i kratke video snimke prostorija, kako bi što realnije doživjeli ambijent koji se želi prikazati.

Sve fotografije i video fajlovi su vrlo dobrog kvaliteta, tako da možete makar i na taj način sagledati stvarnu ljepotu stvaralaštva umjetnika iz različitih perioda ljudske istorije.

Iako je namjena aplikacije prvenstveno promotivna, mislimo da bi je i svaki ljubitelj umjetnosti trebao imati na svom iUređaju. Uživajte…

Musée du Louvre

Cijena: besplatna
Datum ažuriranja: 09.03.2010.
Verzija: 1.1
Veličina: 95.3 MB
Kategorija: Aplikacije
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 2.2.1 i kasnije verzije.

iTunes link: http://itunes.apple.com/us/app/musee-du-louvre/id337339103?mt=8

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.
  • Pametan

    Aplikacija je djubre. Pokusao sam je koristiti u Parizu u Luvru i prilicno je beskorisna. Zaobidjite je i koristite brosuru.