Igrica – Tiny Tower

tiny_tower

Tiny Tower je vrlo simpatična igrica za iPhone i iPad, iz žanra micro-management simulacija, koja igrača stavlja u ulogu menadžera jednog solitera. Grafika igre je urađena po ugledu na stare igre sa 16-to bitnih kompjutera kao što su Amiga i Atari ST.

Tiny Tower nije zahtijevna igra, ne traži od vas vještinu i brze reflekse, već se orijentiše na planiranje i pametan raspored resursa kojima raspolažete, što je karakteristično za igre ovoga tipa. Početak igre vas vodi kroz kratki tutorijal, koji će vam pomoći da savladate osnovne principe igranja, i vrlo brzo možete sami da nastavite igru.

Na početku, vaš soliter ima samo prizemni dio, a na vama je da gradite nove spratove, useljavate ljude, otvarate im radna mjesta i zapošljavate ih, kako bi vam donosili profit i omogućavali izgradnju novih kapaciteta.

Svaki sprat koji izgradite možete opredjeliti za različite namjene. Tako možete praviti stambeni dio, restorane ili pubove, uslužne djelatnosti, prostor za rekreaciju, prodavnice i slično.

Da bi mogli da ostvarite profit, potrebno je da zaposlite ljude u poslovne prostore koje ste kreirali. Zapošljavate ljude koji su se doselili da žive u vaš soliter, i istovremeno od njih naplaćujete rentu za stanovanje. Svaki od vaših stanara ima rangirane vještine u svakoj od mogućih djelatnosti koje možete da kreirate u igri, tako da zapošljavanje treba da rukovodite vještinama radnika.

Ukoliko je neki radnik vješt u kreativnim djelatnostima, onda je glupo zaposliti ga u prodavnici.

Sve proizvodne i uslužne kapacitete morate redovno snadbijevati atriklima i uslugama koje nude. Što je neka djelatnost komplikovanija i proizvod skuplji, to će duze trajati snadbjevanje.

Dodatna aktivnost koju obavljate je i transport posjetilaca vašeg solitera liftom, što će oni nagraditi novcem ili nekom uslugom (ubrzavanje gradnje sprata, snadbjevanja prodavnice, povećanje prometa u nekom sektoru i slično).

Svaki novi sprat koji pravite je skuplji od prethodnog, tako da že te morati  dobro da se posvetite upravljanju postojećim resursima prije nego li krenete u dalje širenje kapaciteta.

Sve poslovne i stambene prostore možete preuređivati po svojoj volji, naravno za određenu novčanu sumu, tako da ne treba pretejrivati sa estetikom, jer će te ostati brzo bez novca potrebnog za dalje napredovanje.

Od dodatnih opcija u igri, koje dobijate klikom na dugme Menu su uvid u stanare vašeg solitera, podešavanja zvuka i notifikacija, statistika, kupovina novog i brzeg lifta i druge opcije koje možete sami istražiti.

Za sve ljubitelje micro-management simulacija, preporucujemo Tiny Tower, jer je laka, zabavna, ne previse zahtjevna i puna je vrlo simpaticnih malih ljudi.

Igra je trenutno besplatna, tako da bi trebalo iskoristiti ovu povoljnost.

Tiny Tower

Cijena: besplatna (još neko vrijeme)
Datum objavljivanja: 23.06.2011.
Verzija: 1.0
Veličina: 14.5 MB
Kategorija: Igrice
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 3.0 i kasnije verzije.

iTunes link: http://itunes.apple.com/us/app/tiny-tower/id422667065?mt=8

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.