Od sada i korisnici Androida znaju što je Viber

android-viber

Još ranije smo vam predstavili Viber aplikaciju koja omogućava besplatne pozive i poruke ka drugim korisnicima aplikacije u okviru 3G i wireless mreže.

Iako je do sada bila dostupna samo za iPhone korisnike, Viber aplikacija ima trenutno preko 20 miliona korisnika, od čega čak 12 miliona aktivnih.

Penetracija korisnika je impresivna imajući u vidu da se aplikacija pojavila na App Storeu prije tek nešto više od 8 mjeseci, početkom decembra prošle godine.

Od danas Viber je zvanično dostupan i za Android  platformu, pa je za očekivati da će baza korisnika biti značajno proširena. Ovo će samim tim bitno uticati da aplikacija dobije još više na značaju, jer će se povećati broj vaših kontakata koji koriste Viber.

Iskreno, nemam naviku da koristim ovu aplikaciju, pa sam se zadnji put iznenadio brojem mojih poznanika koji imaju instaliran Viber. Trenutno ih je 22. Vidjećemo koliko će ih biti nakon upliva android korisnika. Obećavam update po ovom pitanju! ;-)

U svakom slučaju, sada ste u prilici da pomognete Viber zajednici da se proširi, pa možete svojim prijateljima koji koriste android proslijediti sljedeći link:
Viber aplikacija za Android (download link).

Ukoliko ste iPhone korisnik, koji još uvijek ne koristi Viber, pročitajte naše predstavljanje Viber aplikacija za iPhone.

 

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.