Aplikacija: Stuck On Earth

stuck_on_earth

Kada autor najpopularnijeg travel photo bloga na svijetu, Trey Ratcliff, napravi aplikaciju za iPad, punu nevjerovatnih fotografija sa raznih svjetskih destinacija, to nikako ne može biti loše. Sve ono što niste ni znali da postoji, možete naći u Stuck On Earth, predstavljeno kroz fantastične fotografije.

Ako ste planirali putovanje, ovdje možete pogledati djelić onoga što vas čeka na vašoj destinaciji. Ukoliko ne možete da se odlučite gdje da idete, ova aplikacija nudi gomile predloga. A ako nemate novca da putujete, možete putovati pomoću iPada i Stuck On Earth. 

Ovu aplikaciju možete doživjeti na više načina, ali jedno je sigurno, neće vas ostaviti ravnodušnim. Od samog početka, aplikacija se trudi da svoj sadržaj prilagodi onom što želite da vidite. Nakon personalizacije putem unošenja vašeg imena, birate da li ćete aplikaciju da koristite kao fotograf, sanjar, istraživač ili sve troje zajedno.

Bez obzira šta odabrali, aplikacija je fascinantna. Navigacija je vrlo jednostavna. Imate mapu svijeta na kojoj su obilježena mjesta koja posjeduju galerije sa fotografijama napravljenih na toj lokaciji. Mapu možete zumirati, što automatski dodaje nove lokacije, tako da istraživanje započinjete odmah, u prvim sekundama korišćenja Stuck On Earth.

Osim mape, ponuđen vam je i izbor preselektovanih fotografija u kategorijama Featured, Top 50 Lists, Community Photos i druge. Stuck On Earth nudi fotografije koje su napravili fotografi iz čitavog svijeta, putem Stuck On Earth community stranice na Flickr servisu, tako da lako možete pronaći i fotografije nekih lijepih mjesta i u vašoj blizini.

Kada pronađete galeriju koju želite da vidite, aplikacija vam omogućava da to uradite preko vrlo lijepog interfacea, koji maksimalno olakšava navigaciju i prepušta vas potpuno uživanju u onome što gledate. Fotografije su pažljivo odabrane, sa vrlo lijepim i neobičnim motivima, zbog kojih ćete poželjeti da ta mjesta vidite kroz objektiv sopstvene kamere.

O svakoj od fotografija koje se nalaze u aplikaciji, možete dobiti detaljne informacije o autoru, motivu koji se nalazi na fotografiji, geografskoj lokaciji na kojoj je napravljena, sa mogućnošću prikaza na mapi i dobijanja uputstva o tome kako da dođete do te lokacije. Svakog od autora fotografija možete da “pratite” i na taj način izdvojite fotografe čije su vam se fotografije najviše dopale.

Fotografije možete dodavati u kolekciju My Trips, koja predstavlja neku vrstu Favourites kategorije, možete ih šerovati na društvenim mrežama ili poslati prijateljima na mail.

Stuck On Earth je u sebi objedinila hiljade fotografija napravljenih kamerama stotina foyografa širom svijeta, i nudi vam opciju da i sami postavite svoje fotografije u ovaj community. Na taj način možete doprinijeti obogaćivanju ove fantastične kolekcije, a vaše fotografije će biti dostupne hiljadama korisnika ove aplikacije ili Flickr servisa.

Aplikacija je i sama po sebi vrlo lijepo dizajnirana, laka za korišćenje i vrlo lako može postati vlasnik titule najbolje aplikacije ovog tipa koju možete downloadovati sa App Storea. Ukoliko volite putovanja, fotografiju i želite da, makar na ovaj način, istražujete svijet, Stuck On Earth je aplikacija za vas.

iZine preporuka.

Stuck On Earth

Cijena: besplatna
Datum objavljivanja: 11.11.2011.
Verzija: 1.0
Veličina: 120 MB
Kategorija: Foto aplikacije
Zahtijeva: iPad. iOS 4.2 i kasnije verzije.

iTunes link: http://itunes.apple.com/us/app/stuck-on-earth/id478313722?mt=8

 

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.