Igrica: Cell Bound

cell_bound

Igrice u kojima je cilj sastaviti tri i više pločica, kuglica ili drugih geometrijskih tijela iste boje, pri čemu one onda nestanu, su veoma česte i ne postoji osoba koja voli video igre, da nije igrala makar jednu igricu ovog tipa. Zajedničko za ove igre, osim cilja i principa igranja, je i velika količina zabave koju nude.

Cell Bound nije izuzetak po ovom pitanju. Jednostavno upravljanje, vrlo dopadljiva grafika i zvuk, kao i gomila zabave su dovoljna preporuka da razmotrite instalaciju ove besplatne igre. Ukoliko vas ovo nije ubjedilo, nadamo se da će ostatak članka uspjeti. 

Kao što smo u uvodu naveli, Cell Bound spada u žanr puzzle igrica u kojoj je cilj sastaviti grupu od 5 i više istobojnih kuglica, tzv. ćelija, kako bi taj skup nestao u vidu fine izmaglice, a vama oslobodio dragocjeni prostor za nove ćelije i ostavio po koji poen.

Kuglice koje se pojavljuju, privlači grvitacija tačke na sredini ekrana i sve ćelije teže ka njoj. Kako se ćelije pojavljuju tako se lijepe jedna za drugu u grupe. Nas vama je da ćelije organizujete u grupe iste boje, kako bi one nestale.

Pomjeranjem prsta po bilo kojem dijelu ekrana vršite rotaciju ovih “grozdova” ćelija oko centralne tačke. Na taj način pomjerate grupe i namještate ih tako da sledeće ćelije padnu na mjesto na koje vi želite. Problem je što se nove ćelije pojavljuju na različitim mjestima, pa morate dobro paziti na položaj centralne grupacije ćelija.

Kako igra odmiče, ćelije se sve brže pojavljuju, ponekad i više njih istovremeno, što značajno otežava zadatak njihovog slaganja u grupe. Onog momenta kada nagomilane ćelije dosegnu prsten koji se nalazi oko prostora gdje se grupišu ćelije, igra je završena.

Da ne bi situacija dljelovala tako kao da se sve urotilo protiv igrača, postoje i takozvane power up ćelije koje vam donose olakšanja u vidu usporenog stvaranja ćelija, bonus množitelje i razne druge olakšice koje će vam omogućiti da osvojite što veći broj poena u ovoj odličnoj igrici.

Igru možete igrati u 3 moda: Infinite – gdje je cilj da što duže izdržite u igri, Timer – gdje pokušavate dobiti što veći broj poena za minut i po, koliko partija traje i Burst mod – u kojem ćelije koje stavite u grupu sa ćelijama drugačije boje, mijenjaju svoju boju u crnu i na taj način postanu trajna smetnja u igranju.

Kao što smo već rekli, grafika je dosta lijepa, a igru prati umirujuća muzika sa ambijentalnim elementima, kao bi se što bolje mogli koncentrisati na igru i uzivanje u zabavi.

Jednostavno upravljanje, simpatična ideja i vrlo dobra izvedba, same po sebi preporučuju ovu igru, a mi se pridružujemo u tome.

Cell Bound

Cijena: besplatna
Datum objavljivanja: 26.05.2011.
Verzija: 1.0
Veličina: 18.4 MB
Kategorija: Puzzle igrice
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 3.1.3 i kasnije verzije.

iTunes link: http://itunes.apple.com/us/app/cell-bound/id436300877?mt=8

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.