Domaća igrica (Hrvatska): Sand Castle Defense

sand_castle_defense

Postala je tradicija da nas ekipa iz VAVA Interactive iznenadi sa nekom novom ekskluzivom. A mi, naravno, nemamo ništa protiv. U pitanju je četvrta najava igrice koja je još toliko svježa, da je nema na App Storeu.

Kako svaku VAVA igricu prati priča, moramo vas i ovaj put upoznati sa zapletom. Mali Patrick, kao i sva djeca, voli da se igra u pjesku na plaži. Kako obično biva, produkt te igre je i neizbježni zamak od pijeska. I dok je Patrick uzivao u svojoj kreaciji, mnogobrojne morske zivotinje odlučile su da mu sruše zamak. 

Da bi zaštitio svoj zamak i otjerao živuljke koje kidišu na njegov trud, mali Patrick je uzeo praćku u ruke i krenuo u konačan obračun sa štetočinama svih vrsta.

Sand Castle Defense je najnovije ostvarenje hrvatske developerske kuće VAVA Interactive, koja treba da se pojavi na App Storeu 16.12., i po riječima autora, biće besplatna. Zahvaljujući ljubaznosti autora, mi smo dobili priliku da je probamo za vas.

VAŽNO! Da li ste ikada igrali igricu koja se još nije pojavila na App Storeu?

Zahvaljujući ekipi iz VAVA Interactive i iZine portalu neki od vas dobiće priliku još danas :-)

Za detalje pogledati na http://www.facebook.com/izine.me

U osnovi, Sand Castle Defense je vrlo slična prethodnoj igrici, Slingshot Defender, koju smo ranije prikazali na našem sajtu. Ovaj put, tema je dosta vedrija, bez mračnih sila zla i mračne atmosfere.

Kao što predpostavljate, cilj je spriječiti neprijateljski raspoložene životinje da dođu do vašeg zamka, koristeći projektile koje ispaljujete iz praćke. Praćku zatežete prstom, a kao pomoć pri nišanjenju poslužiće vam kružić koji pokazuje na koje mjesto na ekranu će pasti projektil. Na vama je samo da predvidite putanju neprijatelja i pogodite ga projektilom.

Životinja ima raznih, lakših ili težih za eliminaciju, tako da ćete neke morati pogoditi više puta da bi ih uništili. Na raspolaganju imate i bombe, koje se povremeno pojavljuju i čija eksplozija može uništiti više neprijatelja odjednom. Pomoć dobijate ukoliko pogodite lopte koje se povremeno kotrljaju plažom. Kao nagradu dobijate neki od nasumično izabranih bonusa (obnova zamka, uništavalje svih neprijatelja plimnim talasom i sl.).

Ipak, Sand Castle Defense nije baš bez iznenađenja, bar kada je poređenje sa Slingshot Defender igricom u pitanju. Igrica dolazi uz vrlo interesantnu opciju, a to je mogućnost igranja u dvoje.

Ovaj mod vam omogućava da sa prijateljem igrate igricu istovremeno, na jednom iOS uređaju. Na dva različita kraja ekrana nalazi se po jedna praćka, koju kontrolišete vi i vaš suigrač, dok ispred vas defiluju ranije pomenute mrske životinje. Ovaj put, cilj vas i vašeg drugara je da im ne dozvolite da prođu s kraja na kraj ekrana.

Ovaj način igranja sigurno čini igru još zabavnijom, tako da se možete dobro provesti, sad kad nastupe hladni zimski dani, sami ili u društvu prijatelja ili drage osobe.

VAVA Interactive su još jednom napravili zabavnu i kvalitetnu igru, tako da samo treba sačekati koji dan, da se pojavi na App Store. Do tada, možete da vježbate na Slingshot Defenderu, jer će vam vještina ite kako biti potrebna.

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.