Na kratko besplatna:1000 Places To See Before You Die

1000_places

Već svi znamo da je život kratak, da treba živjeti svaki dan kao da je poslednji i da ga ne treba trošiti uzalud. Svako od nas ima neke svoje želje i snove, koje želi da ostvari dok je živ. Da li su u pitanju snovi o slavi, novcu, lagodnom i bezbrižnom življenju, potpuno je nebitno. Bitno je da svi imamo snove.

1000 Places To See Before You Die je aplikacija sa, prije svega, dugačkim naslovom i prikazom 1000 mjesta na ovoj našoj maloj planeti koje vrijedi vidjeti za života. Sva mjesta su odabrana od strane Patricie Schultz, veterana putopisnog novinarstva i velikog svjetskog putnika. Pa da krenemo. 

Ko voli i ko ima mogućnosti da putuje, vjerovatno je već obišao neka od mjesta koja su opisana u ovoj aplikaciji. Takođe, tu će naći i veliki broj ideja za svoja sledeća putovanja. Oni koji nisu u prilici da ih obiđu, moći će da uživaju u opisima najljepših mjesta na planeti.

Putovanje započinjete na mapi Svijeta, podjeljenoj na regione. Svaki region sadrži zastavicu na kojoj se nalazi broj interesantnih destinacija koje možete naći u tom regionu. Mapu možete pomjerati prstima i odabrati željeni region. Ispod same mape, nalaze se neka od najinteresantnijih mjesta iz čitavog svijeta.

Klikom na zastavicu koja se nalazi na nekom regionu, mapa se prilagođava izboru i dobijate uveličani prikaz tog dijela mape.

Prikaz je ekvivalentan početnom prikazu mape svijeta, tako da se na mapi sada nalaze pojedinačne države, koje su takođe označene zastavicama i brojem destinacija. Ispod mape su sada prikazane najinteresantnije lokacije u odabranom regionu.

Na mapu svijeta vraćate se klikom na sličicu mape svijeta u donjem lijevom uglu mape. Prikaz možete filtrirati po regiji ili kategoriji lokacija, u zavisnosti od vaših interesovanja.

Analogno mapi svijeta ili regiona, klikom na konkretnu državu dobijate prikaz lokacija koje se nalaze na njenoj teritoriji. Lokacije odabirate klikom na zastavicu. U zavisnosti od države, lokacija može biti različit broj, pa ponekad odabir željene lokacije može predstavljati problem, zbog gužve sa zastavicama.

Svaka od lokacija je ilustrovana vrlo lijepom fotografijom, ispod koje se nalazi tekst koji opisuje lokaciju i sadrži dosta korisnih informacija o lokalnim običajima, istoriji i raznim drugim podacima koji mogu biti od koristi potencijalnom posjetiocu.

Lokacija je prikazana na mapi, koju možete uvećati, radi lakšeg snalaženja. U aplikaciju se možete ulogovati sa svojim Facebook nalogom, ili kreirati poseban nalog za aplikaciju. Kada se ulogujete, možete tagovati lokacije koje ste posjetili, unositi korisne savjete i predloge budućim posjetiocima, postavljati vlastite fotografije tih mjesta i provjeriti koliko je vaših prijatelja već bilo tu, ili planira da ide.

1000 Places To See Before You Die je odlična aplikacija, vrlo lijepo dizajnirana i sa velikim brojem interesantnih i korisnih članaka o raznim i jedinstvanim mjestima na planeti.

Ovu aplikaciju preporučujemo svima koji vole putopise ili jednostavno vole da saznaju što više o najinteresantnijim mjestima na planeti. Možda vam se jednog dana ukaže prilika da posjetite neko od njih, a tada će vam ono što ste saznali iz ove aplikacije, biti od ogromne koristi.

1000 Places To See Before You Die

Cijena: besplatna (na kratko)
Datum objavljivanja: 08.12.2011.
Verzija: 1.0
Veličina: 338 MB
Kategorija: Putovanja
Zahtijeva: iPad. iOS 4.3 i kasnije verzije.

iTunes link: http://itunes.apple.com/us/app/1000-places-to-see-before/id479543504?mt=8

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.