Na kratko besplatna: Puzzling Penguins 2

puzz_peng2

Pingvini žive na jednim od najnegostoljubivijih mjesta na planeti i u okolnostima gdje je su uslovi za život praktično nemogući. Uz sve to, ove šarmantne životinje su uvijek lijepo sređene, obučene u smoking i simpatične u svojoj trapavosti, naročito dok hodaju. Upravo iz ovih razloga, ovim finim pticama treba pomoći kada se nađu u nevolji.

Od tvoraca igre Geared, sti že nam još jedna logička igra, sa pingvinima u glavnoj ulozi. Puzzled Penguins 2 vam daje priliku da se pokažete kao osoba koja će pomoći pingvinima i pokazati svoju humanost. 

Kao što smo već rekli, u pitanju je logička igrica, koja će od vas tražiti dosta razmišljanja, taktiziranja i bezbroj ponovnog igranja istih nivoa, dok ih ne pređete. Cilj igre je pomoći pingvinima da dođu do rupe u ledu i zarone u spasonosne morske dubine. Priznajemo, zvuči lako, ali samo u početku.

Nivoi su podjeljeni u cjeline, sa po 21 nivoom u svakoj, s tim što za zadnju oblast je potrebo skupiti određeni broj zvjezdica da bi ste je otključali. Zvjezdice dobijate uspješnim završavanjem nivoa, Što bolje odigrate nivo, to će te dobiti više zvjezdica.

Nivoi su urađeni u izometrijskoj perspektivi, i predstavljaju polje na kojem se odvija igra. Na svakom od nivoa se nalaze po 3 zvjezdice koje pingvini treba da skupe, prije nego što dođu do rupe u ledu i zarone u okean. Na pojedinim nivoima može biti i više pingvina, kojima upravljate onim redom kojim želite.

Pingvinima upravljate tako što im pokretom prsta u željenom pravcu zadajete komandu da tamo krenu. Oni će se kretati dok ne udare u neku prepreku ili ivicu polja u kojem se odvija igra. Kretanje se može vršiti u 4 osnovna pravca, tako da dijagonalna kretanja nisu dozvoljena.

Na nekim nivoima će te nailaziti na pokretne prepreke, kojima možete upravljati po istom principu kao i pingvinima. One služe da ih postavite na neko zgodno mjesto, kako bi zaustavljale pingvine u kretanju ili da sa njima začepite rupe u ledu. Takođe, pomoći će vam i pametno sarađivanje među pingvinima, koji mogu poslužiti da zaustave jedan drugog na željenom mjestu.

Igrica je odlična za vježbu vašeg logičkog zaključivanja, percepcije i sposobnosti improvizacije. Svaki nivo je izazov za sebe, naročito kad odmaknete od početnih nivoa i kada stvari postanu mnogo ozbiljnije. Dobra stvar je da igra nema vremenskog ograničenja, pa možete na miru da ispitujete kombinacije i potencijalna rješenja.

Grafika je simpatična, a zvuk, ako vas nervira, možete kao i uvijek isključiti. Igra će vas sigurno zabaviti, a vjerovatno, s vremena na vrijeme i isfrustrirati nekim preteškim nivoom, ali zato i postoje izazovi.

Iako se zima tek završila, na Južnom polu je i dalje hladno, a pingvini čekaju vašu pomoć. Zato, iskoristite priliku dok je igrica besplatna i probajte da osvojite po tri zvjezdice na svakom nivou. Vidjećete da to nije ni malo lak zadatak.

Puzzling Penguins 2

Cijena: besplatna (na kratko)
Datum ažuriranja: 20.03.2012.
Verzija: 1.06
Veličina: 14.1 MB
Kategorija: Logičke igre
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 4.0 i kasnije verzije.

iTunes link: http://itunes.apple.com/us/app/puzzling-penguins-2/id486161332

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.