Na kratko besplatna: Schedule Planner Pro

planner_pro

Problem organizovanja vremena i planiranja obaveza jedan je od vrlo važnih zadataka u svakodnevnom životu. Obaveze, kako poslovne tako i privatne, uzimaju nam dosta vremena, a ako ih tretirate haotično i neorganizovano, dešavaće vam se da se gomilaju, da ih zaboravljate, da svuda kasnite i slično.

Ljudi su organizovali svoje vrijeme mnogo prije pojave pametnih telefona, a pojava ovih uređaja, zajedno sa aplikacijama namjenjenim borbi sa obavezama, dovoljno je dobra platforma da jednom za sva vremena uvedete red u svakodnevnim zadacima koji se pred vas postavljaju. 

Schedule Planner Pro je jedna u nizu aplikacija koje služe za planiranje vašeg radnog i slobodnog vremena, koja je tu da za vas pamti vaše obaveze, pomaže vam oko planiranja vremena i da vas upozorava kada nešto treba da uradite. Ono što je razlikuje od ostalih aplikacija je lakoća korišćenja i dosta korisnih opcija koje su vam na raspolaganju.

Osnovna navigacija kroz aplikaciju se odvija pomoću fglavnog menija koji se nalazi na dnu ekrana aplikacije. Na raspolaganju su vam opcije za unos i editovanje zadataka / obaveza, grafikoni za prikaz vremenskog rasporeda vaših obaveza, kalendar, statistički izvještaji i podešavanja. Zadatke unosti pomoću vrlo jednostavnog interfejsa, i možete ih unijeti u dvije kategorije, Planned i Actual. Kategorije zadataka su obilježene različitim bojama radi lakše identifikacije i praćenja.

Polja koja popunjavate prilikom unosa zadatka vam daju mogućnosti da detaljno opišete sve vaše obaveze, definišete planirani početak i kraj, kao i alarm koji će vas upozoriti na početak zadatka. Pomoću tastera u vrhu ekrana za unos zadatka možete isključiti iz prikaza neka od polja koja vam možda ne trebaju (alarm, ponavljanje zadatka i opis).

Opcija za grafički prikaz vaših dnevnih obaveza vam vrlo lijepo ilustruje kojiko ste vremena planirali za koju obavezu i procentualni udio tog vremena u ukupnim dnevnim obavezama, tako da uvijek moežete da imate uvid u prioritete i eventualno izmjenite paramtere pojedinih zadataka. Zadaci su ovdje prikazani po kategorijama, gdje je svaka predstavljena odgovarajućom bojom.

Kalendar vam olakšava da sagledate punu sliku vaših obaveza sortiranih po danima u mjesecu, kao i za definisanje novih planiranih obaveza. Dovoljno je kliknuti na željeni datum u kalendaru i automatski vam se otvara dio za unos novih obaveza i zadataka. Aplikacija podržava sinhronizaciju sa klaendarima u okviru Google kalendara, kao i iz defaultne iOS Calendar aplikacije.

U podešavanjma je moguće podesiti veliki broj opcija, kako bi prilagodili aplikaciju vašim potrebama i definisali parametre za sinhronizaciju sa drugim aplikacijama. Tako možete primijeniti boje pojedinih kategorija zadataka, podesiti notifikacije, obrisati zadatke, integrisati aplikaciju sa vašim Google i Dropbox nalogom i slično.

Schedule Planner Pro je vrlo profesionalno urađena aplikacija, koja je pravljena tako da vam ostavi što manje nedoumica prilikom korišćenja i maksimalno pojednostavi organizovanje vaših obaveza. Aplikacija ima vrlo lijepo dizajniran i funkcionalan interface, tako da vam se ne može desiti da zalutate u opcijama prilikom korišćenja, a unos obaveza vam neće oduzimati mnogo vremena.

Aplikacija je u trenutku pisanja članka dostupna besplatno, što predstavlja pravu priliku da instalirate ovu vrlo korisnu aplikaciju. To se naročito odnosi na one koji žive u haosu i ne mogu da izađu na kraj sa organizovanjem svog vremena i obaveza.

Schedule Planner Pro

Cijena: besplatna (na kratko)
Datum ažuriranja: 30.11.2011.
Verzija: 1.3
Veličina: 8.7 MB
Kategorija: Productivity
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 4.2 i kasnije verzije.

iTunes link: http://itunes.apple.com/us/app/schedule-planner-pro/id453002944

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.