Igrica: Subway Surfers

subway_surfers

Na samom početku pisanja ovog članka, moramo da priznamo da smo na ovu igricu bili zaboravili. Potpuno. Instalirali smo je, igrali, svidjela nam se i onda smo je naprosto zaboravili, i to potpuno nezasluženo. Da nije slična po konceptu sa prethodnm člankom o bear Grylls-u i beskonačnom trčanju, vjerovatno bi ostala zaboravljena, a screenshotovi bi i dalje boravili u Dropbox folderima.

Naravno, odlučili smo odmah da ispravimo nepravdu, a vi, koji ste probali ovu igru kad je izašla, nemojte nam uzeti za zlo i smatrati je neaktuelnom, jer se nadamo da će neko, na osnovu ovog članka, ipak nstalirati Subway Surwers. 

Jake, Tricky i Fresh nisu marke šampona ili žvakaćih guma, već su tri cool klinca koja se u slobodno vrijeme bave crtanjem grafita na svakoj pogodnoj podlozi. Oni se prilično trude da podjele svoje umjetničke sklonosti sa ostatkom svijeta, a naročito sa korisnicima usluga željezničkog i metro prevoza.

Naravno, gdje god su umjetnici, tu su i kritičari, pa tako i Jake, Tricky i Fresh imaju svog nemesisa u obliku Inspektora i njegovog opasnog Pitbulla. Inspektor, a pogotovo njegov pas, smatraju grafite štetnim djelovanjem, koje je daleko od umjetnosti i služi samo da uništi inače savršeni izgled željezničkih vagona.

Iza čitave ove priče krije se vrlo simpatična i dinamična igrica, u kojoj je cilj da, kao jedan od grafiti klinaca, što duže bježite od Inspektora i njegovog psa, usput izbjegavajući sve što može da ugrozi vaše zrdavlje, život ili omogući potjeri da vas uhvati.

Naravno, da se igra ne bi svela na puko izbjegavanje pogibelji, duž staze vašeg bjekstva rasuti su novčići koje obavezno trebate skupljati, jer će vam koristiti da sebi olakšate život i bjeg. Osim novčića, tu su i razni dodaci koji vam olakšavaju bjeg na određeno vrijeme, kao i predmeti koje skupljate u cilju ostvarivanja dnevnih misija koje vam igrica stavlja u zadatak.

Primjetićete da igra ima dosta sličnosti sa mnogo pominjanom Temple Run i sa Survival Run with Bear Grylls (koja nam je i pomogla da se sjetimo ove igrice), mada je igra dovoljno različita da se ne može smatrati klonom neke od pomenutih. Upravljanje se izvodi na isti način kao i u pomenutim igrama, ali je ambijent u kojem se odvija igra potpuno različit.

U Subway Surfers imate do tri ponuđene staze kojima se možete kretati i na koje možete prelaziti pomjeranjem prsta po ekranu lijevo ili desno. Pomjeranje prsta nagore je potrebno da preskočite prepreku, a pomjeranje nadolje uzrokuje da se glavni junak provuče ispod prepreke.

Osim statičnih prepreka, u susret će vam, kako budete odmicali, sve češće dolaziti vozovi u punoj brzini, a oni nemaju milosti ni za šta što im se nađe na putu, tako da morate dobro voditi računa da ne budete ispred njih kad naiđu.

Subway Surfers je odlična igrica, sa šarenom i vedrom grafikom, vrlo dopadljivom atmosferom i zabavna toliko da će vas danima držati prikovani mza vaš iPhone ili iPad. Naravno, moraćete naučiti da podnosite poraze, i da krenete sve iz početka kad vašeg junaka udari voz ili uhvate Inspektor i Pitbull (svaka sličnost sa istoimenim “pjevačem” je vjerovatno slučajna), što može doprinijeti kvalitetnoj izgradnji i očvršćavanju vašeg karkatera.

Šalu na stranu, ukoliko se odlučite da probate Subway Surfers, nećete ni malo zažaliti, a nama je veoma drago što smo se ipak sjetili ove odlične igrice i napisali članak. Zato, naprijed i čuvajte se vozova.

Subway Surfers

Cijena: besplatna
Datum objavljivanja: 24.05.2012.
Verzija: 1.0.1
Veličina: 33.9 MB
Kategorija: Arkadne igre
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 4.3 i kasnije verzije.

iTunes link: http://itunes.apple.com/us/app/subway-surfers/id512939461

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.
 • una

  bas je super

 • miios

  myfywpczxgtinft

 • miios

  dufueonnehb

 • miios

  cvetkovic