Domaća aplikacija (Hrvatska): The Best in Croatia

best_croatia

Kada ste zemlja koja svoje prirodne ljepote želi dobro unovčiti kroz turizam i privući što više posjetilaca sa svih strana svijeta, onda je red da se eventualnim posjetiocim predstavite na što bolji način i predočite vašu ponudu na efektan i djelotvoran način. Takođe, bitno je omogućiti da sve ono što nudite posjetioci mogu da pretražuju i istražuju na svojim džepnim uređajima, i onda odluče što od toga što nudite žele vidjeti.

Hrvatska je to učinila upravo ovom aplikacijom, čiji sam naziv govori šta vas u njoj očekuje. U sastavljanju ponude koju Hrvatska nudi turistima i posjetiocima, učestvovali su sami građani Hrvatske, preko svojih prijedloga i nominacija. 

Aplikacija je vrlo lijepo organizovana, u slojeve koji se logički naslanjaju jedan na drugi i koji se organizaciono savršeno dopunjuju. Navigacija kroz aplikaciju je vrlo intuitivna i laka za korišćenje, pa vam neće biti problem da se vrlo brzo snađete u izobilju informacija koje vam The Best In Croatia nudi.

Na samom početku da vas napomenemo da je najbolje da sav sadržaj koji imate namjeru pregledati, preuzmete u okviru neke WiFi mreže, kako ne bi trošili mobilni internet i samim tim sebi povećali telefonski račun zbog roaminga. Preuzimanje sadržaja je moguće po regijama, kako bi se download ograničio samo na regiju koju imate namjeru da posjetite. Preuzimanjem sadržaja, on se smješta na vaš uređaj i možete ga koristiti i u offline režimu.

Sadržaj koji vam svaka od regija u Hrvatskoj nudi, podjeljen je na kategorije koje mogu interesovati svakog posjetioca. Tako možete pogledati što odabrana regija nudi kada su u pitanju prirodne ljepote, istorijski spomenici, kulturna baština, restorani, smještaj i razne druge informacije interesantne posječnom turisti.

Odabirom neke od kategorija, dobijate spisak stavki, sortirane po broju glasova i nominacija koje su građani Hrvatske dali toj stavki. Tako možete iz prve ruke dobiti informacije o najboljem restoranu u Istri, najudobnijem smještaju u Dubrovniku, najboljim mjestima za zabavu u Splitu i sl.

Svaki od unosa u aplikaciji je detaljno opisan i ilustrovan sa vrlo kvalitetnim fotografijama, tako da će lako zadovoljiti potrebe za osnovnim informacijama čak i onih najzahtjevnijih putnika. Osim detaljnog opisa, možete mjesto ili objekat dodati u plan, poslati postcard prijateljima na društvenim mrežama, kao zatražiti navigacione instrukcije kako doći do te lokacije.

Ova opcija koristi ugrađenu iOS aplikaciju Maps, tako da nije u pitanju klasična turn-by-turn navigacija, ali će vam vrlo precizno dati uputstva kako da dođete na željenu lokaciju. Takođe, možete pogledati lokaciju i na mapi, direktno iz aplikacije, uz prikaz svih interesdantnih mjesta u blizini odabrane lokacije. Ostavljena vam je i mogućnost da pravite svoj foto album sa putovanja, tako da na jednom mjestu možete sačuvati sve svoje uspomene sa puta po Hrvatskoj.

The Best In Croatia je odlična informativna i vodič aplikacija za sve koji žele da putuju u ovu zemlju. Pravu draž ovoj aplikaciji daje to što je njen sadržaj izbor ljudi koji žive u regijama Hrvatske, i koji su se potrudili da svoju zemlju predstave najboljim što ima da ponudi. A ko će vas bolje uputiti u to što je negdje dobro, ako ne domaćin.

The Best In Croatia

Cijena: besplatna
Datum ažuriranja: 25.06.2012.
Verzija: 1.0.1
Veličina: 5.7 MB
Kategorija: Putovanja
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 5.0 i kasnije verzije.

iTunes link: http://itunes.apple.com/us/app/best-croatia/id521222493 

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.