Domaće aplikacije (Hrvatska): Good Restaurants

dobri_restorani

Ova aplikacija je nastala kao dio projekta Like Croatia, koji se slobodno može smatrati jednim od najboljih informativnih portala, kada su u pitanju turističke destinacije i dešavanja u Hrvatskoj. Aplikacija je napravljena na temelju izbora Dobri Restorani 2012, popularnog godišnjeg dešavanja, i tom prilikom se biraju najbolji restorani u Hrvatskoj. Autori su sakupili informacije o 278 restorana, koje definitivno vrijedi posjetiti ukoliko idete u Hrvatsku.

Ovo je još jedna u nizu aplikacija, koje pokazuju kako se na pravi način pristupa reklamiranju znamenitosti i ponude  neke zemlje eventualnim posjetiocima, i školski je primjer efektne i dobre aplikacije. Aplikaciju smo testirali zahvaljujući ljubaznosti developera aplikacije, Europa Digital d.o.o.

Definitivno, jedna od najboljih strana putovanja po svijetu, jeste mogućnost da isprobate jela i specijalitete zemlje koju ste posjetili. Ovo naročito cijene gurmani, pa nije čudno zašto je kulinarski turizam sve popularniji. Hrvatska, kao zemlja  Mediterana i kontinentalne Evrope, kroz istoriju podložna uticajima raznih naroda, na ovom polju zaista ima šta da ponudi.

Dobri Restorani vas od samog starta pripremaju na najbolje. Čim startujete aplikaciju dobijate mogućnost da pristupite listi najboljih restorana, podjeljenih po regijama, kako bi izbor što bolje prilagodili mjestu gdje ste doputovali, ili imate namjeru da putujete.

Top restorane u odabranoj regiji možete pogledati preko prikaza na mapi, gdje su ovi restorani jasno označeni i odakle možete preći na stranicu sa detaljnim prikazom restorana. Takođe, listu možete dobiti i u preglednijem formatu, sa nekoliko osnovnih informacija, kao što su cjenovni rejting, udaljenost od vaše trenutne lokacije, da li restoran posjeduje vegetarijanski meni, WiFi i druge, turistima interesantne informacije.

Klikom na željeni restoran, dobijate detaljniji prikaz, sa ilustrativnim fotografijama restorana, kao i svim drugim informacijama koje su vam neophodne prilikom odlučivanja gdje poći na večeru. Tu ćete naći kontakt informacije, tip restorana, cjenovni opseg, radno vrijeme, instrukcije kako doći do restorana i slično.  Restorane možete sortirati po rangu, udaljenosti od vas i visini cijena usluga.

Za one koji se ne mogu sami odlučiti gdje na večeru, ili žele da eksperimentišu sa ponudom, uz slučajnost kao jedan od najbitnijih faktora prilikom izbora restorana, tu je Shake opcija. Jednostavno, odaberete ovu opciju, zatresete vaš iPhone, i po principu slot mašina, aplikacija nasumično bira regiju, tip restorana i cjenovni rejting, a na osnovu ova tri parametra, dobijate spisak restorana koji zadovoljavaju kriterijume.

Naravno, svaki od ovih parametara možete sami odabrati i fiksirati, kako bi, ukoliko se nalazite u Zagrebu, dobili samo spisak nasumično odabranih restorana lociranih u tom gradu. Jednostavno, možete eksperimentisati do mile volje, pošto su u pitanju najbolji restorani u Hrvatskoj, uvijek ćete biti na dobitku. Pitanje je samo, koji restoran ćete doživjeti kao jackpot.

Na kraju, za one koji ne vole da eksperimentišu sa slučajnim uzorcima, već žele da sami odaberu ono što žele, tu je i opcija za pretragu, koja vam omogućava da pretražite bazu restorana po svim karakteristikama i pojmovima koji se pominju u opisu restorana. Pretraga je “pametna” tako da u toku kucanja pojma po kojem pretražujete bazu, aplikacija vam nudi prijedloge na osnovu unesenih karaktera.

Na ovaj način će svako moći da nađe pravi restoran za sebe, sa kuhinjom koja mu odgovara, cjenama koje može da priušti, a koji se nalaze u blizini mjesta boravka ili grada u koji namjeravate otići.


Krediti i štednja – First Financial banka Podgorica Montenegro

Restorane koje odaberete ili posjetite, možete dodati u Favorites i predložiti ih prijateljima putem maila ili SMS-a. Ovdje možda nedostaje integracija sa društvenim mrežama, što ne znači da autori neće ubaciti i ovu opciju u nekom od sledećih, eventualnih, update-a.

Aplikacija je dostupna na Engleskom i Hrvatskom jeziku, tako da se  turisti sa naših krajeva ne moraju mučiti sa Engleskim jezikom, već mogu koristiti aplikaciju bez problema.

Dobri Restorani je definitivno aplikacija koja na pravi način predstavlja Hrvatsku. Vrlo profesionalno urađena, sa odličnim i jednostavnim korisničkim interfejsom, lako dostupnim i vrlo sadržajnim informacijama o svakom restoranu u aplikaciji, što će zadovoljiti potrebe i najzahtijevnijih turista.

Lijep izgled je samo dodatni plus, jer je aplikacija vrlo ugodna za korišćenje, a ukoliko putujete u Hrvatsku, nezamjenjiv dio kolekcije aplikacija na vašem iPhoneu. iZine preporuka. Bon Appetit.

Good Restaurants

Cijena: 4.99$
Datum objavljivanja: 01.08.2012.
Verzija: 1.0.0
Veličina: 18.2 MB
Kategorija: Putovanja
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 4.3 i kasnije verzije.

iTunes link: http://itunes.apple.com/hr/app/good-restaurants/id547200533

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.