Aplikacija: iFluids HD

ifluids_hd

Postoje aplikacije koje su tu da nam pomognu u obavljanju svakodnevnih poslova, olakšaju vođenje evidencije o obavezama, da nas zabave, a veliki broj njih je tu kako bi nam omogućile da ispoljimo i svoju kreativnost. Mnogi od vas možda i nisu svjesni svojih talenata, sve dok ne dobiju mogućnost i odgovarajuće alate da te talente ispolje.

Bilo da su u pitanju djelovi koda, teksta ili audio-vizuelne kreacije, njihovo stvaranje zahtijeva odgovarajuće aplikacije, kojih za vaš iPad svakim danom ima sve više.

iFluids HD je aplikacija koja vam daje slobodu da ispoljite svoje likovne sklonosti, stvarajući slike na jedan vrlo neobičan i interesantan način, koristeći neke od osnovnih zakona mehanike fluida. 

Ono što ovu aplikaciju razlikuje od sličnih je sam metod kojim kreirate vaša mala umjetička djela. Ovdje nemate na raspolaganju četkice različitih veličina i oblika, već kontrolišete fludino prostiranje boje na ekranu vašeg uređaja. Kontrola tog prostiranja i nanošenje boje na željenim mjestima, mogu vam pomoći da napravite vrlo neobične oblike i kompozicije, ograničene isključivo vašom maštom.

Kao i svaka aplikacija za crtanje, iFluids HD vam daje mogućnost odabira neke iz palete osnovnih boja, koju želite nanijeti na sliku. Crtanje se vrši tako što vašim prstom nanesete odabranu boju na željeno mjesto na ekranu i povlačenjem prsta, odredite njen dalji pravac prostiranja.

Tada, na ekranu započinje kretanje boje, sa vrlo jasnim i lijepo animiranim efektima, nalik prostiranju dima kroz vazduh. Boja se u tom procesu miješa sa bojama iz okoline, dajući nove i neočekivane nijanse. Prostiranje boje i zaustavljanje kretanja elemenata na ekranu, zaustavljate ponovnim dodirom prsta na ekran.

Osim mjesta i pravca prostiranja boje, iz vrlo jednostavnog i, možda malo oskudnog menija, možete odabrati i količinu nanesene bolje, pomoću slajdera u donjem lijevom dijelu ekrana. Vrlo je moguće da će autori aplikacije, u nekim od eventualnih sledećih update-a, dodati i neke nove opcije, kao što je vrlo korisna undo opcija, oblik “četkice” i slične stvari, karakteristične za ovaj tip aplikacija.

Osim kreiranja slika korišćenjem boje i oblika, moguće je i prtimjeniti tzv. swirl efekat na neke od fotografija iz kolecije na vašem iPadu. Tako možete napraviti neobične i smiješne efekte sa fotografijama prirode ili vaših prijatelja, koje im zatim možete poslati na mail.

Aplikacija nudi veoma intersantan i neobičan pristup igri sa bojama i oblicima, a kontrola kretanja boja po platnu, daje vam velike mogućnosti za kreiranje apstraktnih oblika i kompozicija. Osim korisnicima sa likovnim sklonostima, aplikacija može biti vrlo interesantna i djeci, koja na neobičan način mogu napraviti svoje prve korake u iskazivanju kreativnosti i otkrivanju talenta ka likovnom izražavanju.

Iako aplikacija ima još mnogo prostora za nadogradnju i uvođenje novih opcija i funkcionalnosti, po mnogo čemu se izdvaja od sličnih aplikacija i sigurno će vam ponuditi dosta zabave za uloženi novac. Sve što treba da uradite je da slijedite svoju maštu.

iFluids HD

Cijena: 1.99$
Datum ažuriranja: 14.12.2012.
Verzija: 1.3
Veličina: 4.1 MB
Kategorija: Kreativne aplikacije
Zahtijeva: iPad. iOS 5.0 i kasnije verzije.

iTunes link: https://itunes.apple.com/hr/app/id560746847

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.