Domaća aplikacija (Hrvatska): Režije

rezije

Uživanje u pogodnostima modernog života ima svoju cijenu. U prvom redu mislimo na sastavni dio života svih onih koji žive samostalno, a to su računi za struju, vodu i plin. Ove tri stvari uzimaju mjesečno dobar dio kućnog budžeta, i nije loše znati koliko mjesečno izdvajamo za ove potrebe.

Aplikacija Režije pomoći će vam da vodite evidenciju o ovim troškovima i dati korisne savjete kako da smanjite račune za struju, vodu i plin. 

Aplikacija je vrlo jednostavna za korišćenje. U meniju na dnu ekrana, odabirom opcije za Unos, dobijate mogućnost unosa troškova za struju, plin i vodu. Ukoliko u vaše,m mjestu ne postoji snadbijevanje plinom, aplikaciju možete koristiti za praćenje računa za vodu i struju.

Unosite podatke koje očitate na vašem strujnom brojilu ili vodomjeru i poželjno je da te podatke unosite što češće, kako bi aplikacija štop preciznije i detaljnije pratila vašu potrošnju.

Izborom stavke Povijest, u meniju na dnu ekrana, dobijate prethodne unose vaše potrošnje, u zavisnosti od vremenskog perioda koji odaberete. Aplikacija je dovoljno pametna da sama zaključuje mjesečnu potrošnju na kraju mjeseca, u zavisnosti od unosa koji ste unijeli, tako da ćete imati uvijek prilično dobre informacije o stanju vaše potrošnje i računa koji možete očekivati.

Opcija Ušteda vam nudi mnoštvo korisnih savjeta kako da smanjite potrošnju i samim tim uštedite na računima koje morate platiti. Ovi savjeti nisu samo korisni za uštedu, već će produžiti vijek vaših uređaja i povećati vašu svijest o zaštiti prirode i prirodnih resursa.

Opcija Izvještaji nudi vrlo lijep grafički prikaz vaše potrošnje za određeni vremenski period, izražene u novcu koji ste dali za račune. Na ovaj način možete pratiti tok potrošnje po svakoj od stavki koje pratite, vizuelno prikazan, radi što lakšeg upoređivanja stanja po mjesecima.

Aplikacija nudi još mnoštvo korisnih opcija, kao što su mogućnost definisanja napomene da očitate stanje vašeg brojila, podsjetnik kada počinje jeftina tarifa struje, kao i mogućnost backupa podataka na Cloud ili lokalni backup.

U podešavanjima je moguće odabrati tarifne modele, unijeti cijene po mjernoj jedinici, za svaku od stavki i brisati unose.

Aplikacija je prvenstveno namjenjena korisnicima u Hrvatskoj, tako da je nemoguće izvršiti promjenu valute, ili unijeti vlastite tarifne modele, ali je dovoljno fleksibilna da možete pratiti svoju potrošnju i ako koristite aplikaciju u nekoj od zemalja van Hrvatske.

Ovo bi mogla biti i sugestija autorima aplikacije, da porade malo više na njenoj “internacionalizaciji”, kako bi je lakše mogli koristiti ljudi koji žive na našim prostorima.

Režije su vrlo korisna, jednostavna i efektna aplikacija, koja će vam pomoći da pratite vaše izdatke za režije i pomoći vam da uštedite na računima i ušteđeni novac potrošite na neki ljepši način.

Režije

Cijena: besplatna
Datum ažuriranja: 09.12.2012.
Verzija: 1.0.1
Veličina: 3.8 MB
Kategorija: Utilities
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 4.3 i kasnije verzije. Aplikacija je optimizovana za iPhone 5

iTunes link: https://itunes.apple.com/hr/app/rezije/id579890381?mt=8

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.