Igrica: Special Enquiry Detail: The hand that feeds HD

sed

Iako nismo neki ljubitelji igara sa dugačkim naslovima, jer se teško pamte i često zvuče pompezno i pretenciozno, ovaj put smo napravili izuzetak i odlučili da vam predstavimo jednu sa prilično dugačkim naslovom.

U pitanju je igrica koja je idealna za povremene gamere, sa atmosferom kao stvorenom za hladne, zimske noći, kada svaki izlazak može da vas košta sinusa ili prehlade.

Dakle, predstavljamo Special Enquiry Detail: The hand that feeds, odličnu kombinaciju igre skrivenih predmeta i dobre detektivske priče. 

Igra počinje tako što prisustvujete ubistvu ćerke lokalnih bogataša, aktivnih u organizovanju dobrotvornih akcija i otvaranju skloništa za beskućnike. Naravno, nakon ubistva, na scenu stupa policija, forenzičari i ostala ekipa, čiji je cilj da zločinca privedu pravdi.

Vi se stavljate u ulogu detektivskog para Turino i Lamonte, kojima je dodjeljen ovaj slučaj, i koji, da bi očuvali ugled i reputaciju svoje jedinice, moraju što prije riješiti slučaj, koji je pod budnim okom štampe i javnosti.

Kao što smo rekli na početku teksta, ova aplikacija je, u osnovi, igra otkrivanja skrivenih predmeta na raznim lokacijama kroz koje vas vodi radnja detektivske priče u pozadini.

Od mjesta zločina, preko kuća osumnjičenih, policijske stanice, pa do raznih zabačenih gradskih ulica, svaka lokacija je prepuna skrivenih predmeta i dokaza koji nesumnjivo usmjeravaju istragu ka počiniocu zločina.

Rješavanjem svake od lokacija, dobićete odgovarajuće tragove i nove dokaze, kao i mogućnosti odlaska na nove lokacije sa novim dokazima i skrivenim predmetima.

Svaka lokacija je vrlo lijepo urađena, sa prelijepom, ručno crtanom grafikom. Naravno, pravljene su tako da obezbjede mnoštvo mjesta za skrivanje predmeta, što će igraču oteržati zadatak.

Olakšavajuća okolnost je to da niste vremenski ograničeni, a imate i pomoć u vidu opcije koja će vam otkriti neki od skrivenih predmeta. Tu opciju aktivirate klikom na policijsku značku u donjem lijevom uglu ekrana.

Osim pronalaženja skrivenih predmeta i dokaza koje je ubica ostavio za sobom, igra obiluje i mini igricama u obliku raznih zagonetki koje morate riješiti. Tu su razne slagalice i logičke igre, koje će vam, ukoliko ih uspješno riješite, omogućiti pristup predmetima ključnim za nastavak radnje igre.

Osim logičkih igrica, tu su i zanimljive procedure koje morate obaviti, kao što su uzimanje otisaka sa knjige, identifikacija barutnih tragova na ruci žrtve i slično.

Iako je SED: The hand that feeds u osnovi igra skrivenih predmeta, zamršena detektivska priča u njenoj pozadini, prepuna neočekivanih obrta, daje joj atmosferu koja će zadovoljiti i one najskeptičnije. Logičke igre na ključnim mjestima u igri, dodatno podižu nivo zabave, tako da je igra sklop nekoliko žanrova, sastavljenih u vrlo zabavnu cjelinu.

Jedini nedostatak je to, što kad je odigrate jednom, igra gubi neizvjesnost i napetost koju je imala pri prvom igranju.

Ako volite ovaj tip igara, a želite i da se oprobate u detektivskom poslu i učestvujete u rješavanju komplikovanog slučaja ubistva, onda je ova igra prava stvar za vas. Sigurno se nećete pokajati, ako joj posvetite malo svog slobodnog vremena.

Special Enquiry Detail: The hand that feeds HD

Cijena: besplatna (u trenutku pisanja teksta)
Datum ažuriranja: 09.12.2011.
Verzija: 1.2
Veličina: 112 MB
Kategorija: Logičke igre
Zahtijeva: iPad. iOS 3.2 i kasnije verzije.

iTunes link: https://itunes.apple.com/hr/app/special-enquiry-detail-hand/id444933067?mt=8

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.