Aplikacija: Dragon Dictation

dragon_dictation

Što se tiče ove aplikacije, možda smo malo zakasnili sa njenim predstavljanjem, i vrlo je moguće da dosta vas je već koristi, ali zbog našeg oduševljenja njenim funkcionisanjem i zbog onih koji možda nisu čuli za nju, odlučili smo da vam predstavimo Dragon Dictation.

Kompanija koja je napravila ovu aplikaciju je poznata po tome što je radila na razvoju Siri aplikacije, koja je sastavni dio vaših iPhone uređaja od 4S verzije.  

Kako se iz samog naziva može zaključiti, aplikacija služi za prepoznavanje govora i prevođenje izgovorenih riječi u pisanu formu. Neki bi možda pomislili da je u pitanju aplikacija za diktiranje zmajevima, ali za sada, taj nivo komunikacije još nije postignut, vjerovatno iz razloga nepostojanja zmajeva.

Naši prostori su do skoro bili hendikepirani što se tiče aplikacija za prepoznavanje govora, ali je Dragon Dictation donio promjene i na tom planu. Zajhvaljujući mogućnosti da u podešavanjima aplikacije, odaberete Hrvatski jezik, otvaraju se potpuno nove mogućnosti u svakodnevnom korišćenju vašeg iPhonea.

Da bi započeli proces prevođenja vašeg glasa u tekst, dovoljno je da kliknete na taster u sredini ekrana, nakon čega aplikacija snima ono što ste izgovorili. Poželjno je da tom prilikom što razgovjetnije izgovarate riječi, bez gutanja slova, kako bi aplikacija što tačnije prevela ono što ste izgovorili.

Kada završite, kliknite na taster Done, i Dragon Dictation počinje da primjenjuje svoju magiju. Ako ste riječi izgovarali lagano i razgovjetno, bićete zapanjeni rezultatima. Naravno, ukoliko se potrudite da aplikaciju koristite u uslovima sa što manje ambijentalne buke, rezultati će biti još bolji.

Ukoliko se ipak pojavi greška, klikom na sličicu tastature u donjem lijevom uglu ekrana, dobijate prikaz tastature, i mogućnost da grešku ispravite klasičnim metodom. Osim ovog načina korekcije grešaka, aplikacija nudi i mogućnost da kliknete na spornu riječ i zamjenite je nekom od ponuđenih riječi, ako ona odgovara onome što ste izgovorili.

Ispravljen i spreman tekst možete lako poslati kao SMS ili mail, kopirati ga za korišćenje u nekoj drugoj aplikaciji ili ga iskoristiti kao post na Facebook ili Twitter društvenim mrežama.

Dragon Dictation je jednostavna i vrlo efektna aplikacija za prepoznavanje govora, koja će vas sigurno oduševiti i promjeniti vaše svakodnevno korišćenje telefona. Ne moramo vam objašnjavati koliko će vam olakšati unos teksta u iPhone i ubrzati neke od standardnih operacija koje obavljate telefonom.

Najbolja stvar je da je možete koristiti na jeziku koji govorite i ne morate se mučiti sa engleskim ili nekim drugim jezikom, kojeg ste učili u školi.

Dragon Dictation, vrlo korisna aplikacija koju preporučujemo svakom vlasniku iPhone uređaja.

Dragon Dictation

Cijena: besplatna
Datum ažuriranja: 02.01.2013.
Verzija: 2.0.26
Veličina: 9.1 MB
Kategorija: Uslužne aplikacije
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 4.0 i kasnije verzije.

iTunes link: https://itunes.apple.com/hr/app/dragon-dictation/id341446764?mt=8 

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.