Na kratko besplatna: Wimp: Who Stole My Pants?

wimp

Već smo rekli u ranijem članku da nismo neki fanovi igrica sa predugačkim naslovima, ali ova igrica je izuzetak od pravila. Definitivno smo se odmah upecali na naziv igrice, jer krađa gaća nije ni malo prijatna, a ni svakidašnja stvar.

Jednostavno, morali smo da probamo ovu igru i ustanovimo ko je kome i zašto ukrao gaće. 

Pošto sam naziv igre nije ostavio mnogo nepoznanica, kada je zaplet igre u pitanju, čisto ćemo da vas formalno upoznamo sa pozadinom čitave priče. Wimp, glavni junak ove priče, je simpatični mjehur, nepopravljiva sanjalica, dobrodušan do iritiranja.

Naravno, kako ovakvi tipovi u životu uvijek nagrabuse, njemu se desio ovaj nesvakidašnji kriminalni akt, ukradene su mu gaće. Ostatak priče predpostavljate. Preuzimate kontrolu nad malim Wimpom, i krećete u avanturu u kojoj ćete vratiti ukradene gaće i osigurati da ruka pravde stigne nemilosrdne lopove.

Prvo što će vam zapasti za oko je fantastična grafika igrice, prepuna detalja prijatnih za oko, a glavni junak Wimp je posebna priča. Toliko je šarmantan i prosto zrači svojom osobenošću, da će vam, sigurno, upasti u sam vrh top liste najsimpatičnijih junaka iz video igara.

Pošto se igrica pokazala kao pun pogodak, odabrana na osnovu svog čudnog naslova, nastavićemo da vas bliže upoznamo sa ovim malim remek-djelom.

Wimp: Who Stole My Pants je prije svega logička igra, a tražiće od vas i značajne vještine, kada je u pitanju upravljanje malim Wimpom, jer život u njegovom svijetu, i borba za ukradene gaće nisu ni malo laki.

Svaki nivo predstavlja odlično osmišljen set zagonetki i prepreka, koje Wimp mora savladati, kako bi uzeo svoje gaće i osigurao prolaz na sledeći nivo.

Svaki nivo sadrži jedne gaće i tri rolne toalet papira, koje Wimp može da pokupi prilikom savladavanja nivoa. Gaće su obavezne, a toalet papiri nisu, ali su vrlo korisni, jer poboljšavaju finalni skor i aktivno učestvuju u otključavanju novih svijetova za Wimpa.

Osim prepreka u vidu logičkih zagonetki, tu su i razne ambijentalne prepreke, kao što su šiljci ili bazen i sa kisjelinom, koji će Wimpa lišiti života na najmanji dodir. Tu su i razni neprijatelji, koje treba zaobići u širokom luku, jer i njihov dodir ima isti efekat na Wimpa.

Koristićete razne prekidače, kutije i slične predmete, kako bi mogli doprijeti do svih djelova nivoa, jer su toalet papiri i gaće, obično na najnezgodnijim mjestima.

Upravljanje je prilično jednostavno i odvija se preko “tastera” u donjem dijelu ekrana, a tutorijal na početku će vas kvalitetno upoznati sa namjenom svakog od tastera.

Jedino što vam ostaje je da se prepustite ovoj fantastičnoj igri i priuštite sebi aktivan trening moždanih vijuga i palčeva na rukama.

Obavezno iskoristite povoljnost da je igra trenutno besplatna, jer je tolko bogata lijepom grafikom, zvukom i zabavom, da je prosto ne smijete propustiti. Toplo prepuručujemo ovu neobičnu avanturu. Wimp će vam sigurno biti zahvalan.

Wimp: Who Stole My Pants?

Cijena: Na kratno besplatna (0,99$)
Datum ažuriranja: 20.12.2012.
Verzija: 1.1.1
Veličina: 48.4 MB
Kategorija: Logičke igre
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 5.0 i kasnije verzije. Aplikacija je optimizovana za iPhone 5.

iTunes link: https://itunes.apple.com/hr/app/wimp-who-stole-my-pants/id563270143?mt=8 

 


Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.