Aplikacija: If This Than That

ifttt

If This Than That

Ko se imalo bavio programiranjem, poznat mu je čuveni “if then” princip za grananje algoritma i upravljanje uslovima i odlukama u toku izvršavanja programa. Ovaj uzročno posledični princip može se vrlo korisno upotrebiti i u svakodnevnom životu, tako što se na taj način mogu automatizovati akcije u zavisnosti od unaprijed definisanog uslova.

Želite da dobijete mail ako će sjutra biti kišan dan, da ne bi pošli napolje bez kišobrana, ili opet želite da svaki svoj Foursquare check in objavite i na Facebook-u? Nikakav problem, tu je aplikacija If This Than That, koja će to raditi za vas.

Princip ove aplikacije je vrlo jednostavan. Na osnovu zadatog uslova ili trigera, aplikacija automatski pokreće akciju koja je definisana ukoliko je taj uslov ispunjen. Ove definicije se u okviru aplikacije nazivaju recepti i IFTTT aplikacija ih sadrži baš veliki broj, koji se svakim danom sve više povećava.
Rast broja recepata je posledica toga što sami možete da kreirate svoje recepte, ili da jednostavno iskoristite neki od već napravljenih.

Dovoljno je pronaći recept koji će da radi stvar koja vam je potrebna, prilagoditi njegove parametre svojim potrebama, ukoliko imate potrebu za tim i kliknuti na dugme Use Recipe.
Od tog momenta, aplikacija preuzima na sebe brigu oko akcija definisanih u receptu. Postojeći recepti će vam salti mail sa prognozom vremena, napominjati vas svakodnevno da nazovete roditelje ili pak smještati vaše fotografije u Dropbox folder.

Kreiranje recepata je vrlo jednostavno i brzo. Sve što treba da uradite je da definišete triger, odnosno uslov, koji kada bude ispunjen, aktivira akciju koju birate kao drugi korak kreiranja recepta.
Recept koji napravite možete da podjelite sa drugima putem maila ili društvenih mreža.
Koliko ova aplikacija može da vam koristi, stvar je vaše mašte i potreba. S obzirom na stalan rast broja recepata, kao i različitih servisa koji mogu poslužiti bilo kao triger ili kao akcija, čini ovu aplikaciju vrlo korisnim alatom na vašem mobilnom uređaju.
Prepustite dosadne obaveze ili svakodnevnu rutinu ovoj aplikaciji, ona vas sigurno neće iznevjeriti.

If This Than That

Cijena: besplatna
Datum ažuriranja: 01.10.2013.
Verzija: 1.1.01
Veličina: 12.2 MB
Kategorija: Productivity
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 6.0 i kasnije verzije. Aplikacija je optimizovana za iPhone 5.

iTunes link: https://itunes.apple.com/hr/app/ifttt/id660944635?mt=8

 


You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.