Aplikacija: ScreenMotion Wallpapers iOS 7

screen_motion

Pošto ste promjenili operativni sistem na iUređaju i dodali malo stila korisničkom interfaceu instalaciom iOS 7 verzije, red je da dodatno uljepšate izgled ekrana vašeg telefona sa nekim lijepim wallpaper-om.

Pošto je novi iOS 7 donio opciju pseudo 3D pozadina, tzv. efekat paralakse, koji čini da ikonice kao da lebde iznad pozadine, odabir adekvatne slike za wallpaper, može dodatno pojačati efekat.

Ne dozvolite da vas zbuni san naziv aplikacije, nisu u pitanju dinamički wallpaper-i, sa pokretnim elementima, kao što smo i mi u početku mislili. U pitanju je selekcija wallpapera optimizovanih za nove iPhone verzije, sa još par vrlo finih opcija, koje nismo nalazili kod sličnih aplikacija koje smo testirali.

Aplikacija nudi veliki broj kavlitetnih slika u rezoluciji prilagođenoj za retina ekrane iPhone uređaja, doduše ne grupisanih u određene kategorije, što je jedna od naših glavnih zamjerki ovoj aplikaciji. Slike možete birati skrolovanjem na thumbnail (glavnom) ekranu, ili strelicama u donjem lijevom uglu, kada ste u modu pregleda pojedinačnih slika.

Ono što nam se dopalo je mogućnost da uradite preview pozadine klikom na opcije u donjem desnom uglu, gdje možete odabrati preview Lock screen i Home screen izgleda vašeg eventualnog novog wallpapera.
Klikom na srednju ikoicu u meniju u donjem dijelu ekrana, sliku snimate na vaš uređaj i možete da je postavite kao wallpaper.

Aplikacija je vrlo jednostavna, što se i očekuje od ovog tipa aplikacija, nudi veliki izbor vrlo kvalitetnih fotografija i slika, samo joj fale kategorije, radi finije selekcije.
Aplikacija je besplatna, ali po cijenu pojavljivanja reklama, koje su uglavnom diskretne i ne ometaju korišćenje aplikacije u većoj mjeri.

ScreenMotion Wallpapers iOS 7

Cijena: besplatna
Datum ažururanja: 20.09.2013.
Verzija: 1.2
Veličina: 4.8 MB
Kategorija: Entertainment
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 6 i kasnije verzije. Aplikacija je optimizovana za iPhone 5.

iTunes link: https://itunes.apple.com/hr/app/screenmotion-wallpapers-ios/id668395307?mt=8

 


You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.