Aplikacija: Fuel Monitor

fuel_monitor

Iako sva novija vozila imaju ugrađen board computer, koji vam računa potrošnju goriva i daje dodatne informacije o tome koliko kilometara možete preći sa gorivom kojim raspolažete, u ovo vrijeme ekonomske krize, nije loše imati što više podataka o tome koliko je ekonomično vaše korišćenje automobila.

Fuel Monitor je aplikacija koja prati vašu vožnju i bilježi veliki broj informacija, na osnovu kojih, na kraju, dobijate iscrpan izvještaj o tome koliko ste ekonomično vozili, koliko ste goriva potročili i cijenu samog putovanja.

Da bi mogli da koristite ovu aplikaciju, morate deffinisati određene podatke koji su joj potrebni. Osim cijene goriva, mjernih jedinica u kojima će se izražavati potrošnja, potrebno je da iz vrlo bogate baze modela automobila izaberete  onaj koji vi posjedujete, čime će aplikacija dobiti, douše fabričke, podatke o prosječnoj potrošnji vašeg automobila.

Kada sve ovo definišete, možete da krenete na putovanje i aktivirate aplikaciju koja će koristiti GPS podatke kao što su položaj, brzina i udaljenost koju ste prevalili, kako bi na kraju dala svoj sud o vašoj vožnji. Osim statističkih informacija, aplikacija aktivno prati vašu vožnji i daje vam trenutne podatke o tome da li vozite u optimalnom odnosu brzine i potrošnje, ili jednostavno neekonomično trošite gorivo.

Na osnovu ovih informacija, možete korigovati vožnju, i dovesti je u optimalan opseg, naravno, ukoliko se to ne kosi sa ograničenjem brzine na putu i ne ugrožava vašu sigurnost, kao i sigurnost ostalih učesnika u saobraćaju.
Na kraju putovanja, možete pogledati detaljnu statistiku koju je aplikacija pokupila prilikom vašeg putovanja. Tako možete dobiti podatke o prosječnoj i maksimalnoj brzini, informacije o ubrzavanju i kočenju, sve ilustrovano prilično preciznim graffikonima i procentualnom analizom optimalnosti vaše vožnje.

Osim ovih podataka, aplikacija nudi i nekoliko korisnih opcija, kao što je Accident Kit, forma koja vam nudi da unesete sve potrebne informacije u slučaju eventualnih saobraćajnih nezgoda, kako bi na vrijeme imali sve potrebne informacije prilikom procesa nadoknade štete na vašem vozilu.

Fuel Monitor je vrlo korisna aplikacija, koja vam može pomoći da pratite koliko trošite novca na gorivo, kao i da korigujete svoju vožnju, kako bi što optimalnije vozili i prešli što veće razdaljine sa gorivom koje vam je na raspolaganju.

Fuel Monitor

Cijena: besplatna
Datum ažuriranja: 10.07.2013
Verzija: 2.0.0
Veličina: 19.6 MB
Kategorija: Productivity
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 4.3 i kasnije verzije. Aplikacija je optimizovana za iPhone 5.

iTunes link: https://itunes.apple.com/hr/app/fuel-monitor/id572413898?mt=8

 


You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.