Tiny Death Star

tiny-death-star

Možda se neki od vas sjećaju kada smo, sa oduševljenjem, pisali o simulaciji solitera, pod nazivom Tiny Tower. E, pa, sada se Tiny Tower, ne samo preselio u svemir, već u Star Wars svemir, i postao zloglasna Death Star.

Koliko je u stvari Tiny Death Star zloglasna, od starta će biti jasno svima koji su igrali Tiny Tower. I dalje je u pitanju mikro menadžment simulacija, vrlo slična pomenutim Towersima, ali sa pregršt vrlo korisnih i osvježavajućih novina. Čak je i doza humora, koja dominira Tiny franšizom, dobila vrlo značajan boost.

Vaša uloga u ovoj igrici je da pomognete pikseliziranom Darth Vaderu i Imperatoru da naprave Death Star i, kako bi smanjili torškove izgradnje, u njenu izgradnju uposle što više “slučajnih prolaznika”.

Na vama je da pravite nove nivoe Zvijezde Smrti, i u njima, zavisno od tipa nivoa, upošljavate najrazličitije jedinke iz poznatog i nepoznatog dijela svemira. Svaki od nivoa, osim ako nisu stambeni, donosiće vam novac, pomoću kojeg ćete praviti nove nivoe i napredovati ka završetku izgradnje Death Star-a.

Da bi ste stalno imali na umu da ste pod čvrstom Imperatorovom rukom, stalno ćete od njega dobijati nove zadatke, čijim ispunjenjem dobijate nagrade, koje će vam pomoći u daljem radu.

Svaki od nivoa može da zaposli tri radnika, koja ćete zapošljavati po vlastitom nahođenju ili u skladu sa njihovim sposobnostima. Ukoliko uspijete da radniku date dream job, on će vam to vratiti kroz mnogo veće generisanje prihoda, nego da ste ga stavili na neko radno mjesto koje ne podnosi.

Morate voditi računa o svim aspektima života na Zvijezdi Smtri, a to nije baš mali posao. Morate transportovati stanovnike do željenih nivoa, starati se da komercijalni nivoi budu opremljeni robom i uslugama koje prodaju, da su svu radnici smješteni u stanove. Tu je i hvatanje odbjeglih pobunjenika, pravljenje vojnih nivoa i ispunjavanje najrazličitijih misija koje vam one donose.

Igra je još dinamičnija nego “zemaljski” Tiny Tower, tako da će vam pružiti značajno više zabave, što će sigurno obradovati fanove ove igrice.

Grafika je i dalje u vrlo šarmantnom, pikseliziranom retro fazonu, a prisutna je skoro čitava “menažerija” likova i rasa iz Star Wars sage, tako da će i ljubitelji ovog SF serijala sigurno uživati igrajući Tiny Death Star.

Imali bi mnogo toga još da vam napišemo o ovoj odličnoj igrici, ali je bolje da vas pustimo da sami otkrrijete što sve nudi. A, ako se ne budete mogli snaći, tu je uvijek tutorial. Preporučujemo.

Tiny Death Star

Cijena: besplatna
Datum objavljivanja: 07.11.2013.
Verzija: 1.1
Veličina: 60 MB
Kategorija: Igre
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 6.0 i kasnije verzije. Aplikacija je optimizovana za iPhone 5.

iTunes link: https://itunes.apple.com/hr/app/star-wars-tiny-death-star/id663576850

 


You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.