Predstavljeni iPhone 6 i iPhone 6 Plus

2014-09-09-iphone6

Novi iPhone modeli su danas predstavljeni javnosti, na još jednom sjajnom Apple dešavanju održanom u Flint centru u Kupertinu. Tim Cook, izvršni direktor Applea predstavio je iPhone 6 i iPhone 6 Plus modele, čija globalna prodaja počinje već od 19.9. u SAD, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu, Japanu, Portoriku, Singaporu i Velikoj Britaniji, a pretprodaja nedjelju dana ranije 12.9.

Po prvi put iPhone dolazi u dvije dimenzije, pa iPhone 6 ima 4.7 inča velik Retina HD ekran u rezoluciji 1334×750, što je uvećanje od 38% u odnosu na iPhone 5s, dok iPhone 6 Plus ima čak 5,5 inča velik Retina HD displej u rezoluciji 1920×1080, čime je vidljiva površina uvećana za 88%, a broj piskela je skoro 3 puta veći nego kod iPhone 5s modela.

“iPhone 6 i iPhone 6 Plus su najveći napredak u iPhone istoriji,” izjavio je Tim Cook, izvršni direktor Applea. “iPhone je najvoljeniji smart telefon na svijetu, sa već najvećim ocjenom zadovoljstva korisnika u ovoj industriji, a novi iPhone je mnogo bolji u svakom smislu. Samo Apple može kombinovati najbolji hardver, softver i servise na ovom nivou bez presedana i smatramo da će to korisnici obožavati.”

Apple dešavanje je organizovano u Flint centru u Kupertinu, na istom mjestu gdje su javnosti predstavljeni originalni Macintosh i iMac.

 


You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.